Reiki


Reiki staat voor overdracht van universele levensenergie. De oeroude Reiki techniek is afkomstig uit Japan. Reiki energie heeft een positieve, helende werking op lichaam en geest en ook op emotioneel en spiritueel niveau. De energie overdracht wordt gegeven door middel van handoplegging of op afstand door sturende gedachtenkracht.  Pijn wordt weggenomen of verzacht en blokkades opgeheven.  Het overdragen van pure heling zit in mij en ik heb al veel mooie resultaten gezien bij mens en dier.

Reiki reinigt en versterkt energiebanen en chakra’s

Als er blokkades in ons lichaam zijn, stroomt de energie niet optimaal door onze energiebanen. Door Reiki worden energiebanen en energiecentra of chakra’s,  gereinigd en versterkt.  Tijdens de behandeling kan je de reiki energie voelen stromen, je kunt tintelingen krijgen, te warm of juist koud krijgen, je slaperig of ontspannen voelen.  Maar het kan ook zo zijn dat je zelf niets merkt van de behandeling en er na de sessie een verbetering van je klacht optreedt.   

Complementaire energie

Je kan Reiki ontvangen naast elke andere therapie of geneeswijze want het versterkt het totale genezingsproces.  Reiki stroomt altijd in de hoeveelheid die de ontvanger nodig heeft en kan niet schaden.

Reiki voor overgevoelige kinderen

Reiki werkt ook heel goed bij nieuwetijdskinderen en overgevoelige kinderen.  Het aantal nieuwetijdskinderen neemt jaarlijks toe. In onze drukke maatschappij kunnen hoog sensitieve kinderen niet goed meer overweg met de grote hoeveelheid prikkels die op hen afkomt. Ze zijn zeer intuïtief en pikken gevoelens en stemmingen van andere kinderen op met alle gevolgen van dien.

Een reiki behandeling

De Reiki overdracht kan zittend op een stoel plaatsvinden of liggend op een massage tafel. Reiki wordt over de kleding heen overgebracht. Een reiki stoelbehandeling  duurt 30 minuten en een tafelbehandeling  1 uur. Reiki op afstand, door het werken met sturende gedachtenkracht, kan ook. 

Reiki Master

Twaalf jaar geleden ben ik opgeleid in de traditionele Reiki van Dr. Mikao Usui. Inmiddels heb ik certificaten Reiki I, Reiki II en Reiki III a - Reiki Master schap. Regelmatig geef en ontvang ik Reiki in groepsverband met mede reiki beoefenaars. Met Reiki behandel ik mens en dier.